SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY

SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY

SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY

SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY

In de door de Rijksbouwmeester uitgeschreven prijsvraag Who Cares? is de inzending “See me, Feel me, Touch me, Heal me – TOMMY” door naar de tweede en laatste ronde. Dat maakte demissionair staatssecretaris Van Rijn op 8 mei 2017 in een druk bezocht theater Zuidplein bekend. TOMMY, met een knipoog naar de rockopera van The Who uit 1969, is een van de inzendingen voor de Groningse Oosterparkwijk. TOMMY staat voor een hoogwaardige kwaliteit van leven. Voor een omgeving waarin mensen bewuster en gezonder leven. Elkaar ontmoeten, genieten en van betekenis zijn.

LOCATIE GRONINGEN
Team zilt architecten, beyond now, vivo+, dura vermeer, aalberts bouw
INRICHTING OPENBARE RUIMTE LOLA LANDSCAPE ARCHITECTS
AANNEMER DURA VERMEER
VISUALS COLORDOT
AXO-groen
TOMMY_Beeld_C
TOMMY_Beeld_B
TOMMY_Beeld_E
TOMMY_Beeld_Ds

SEE ME, FEEL ME, TOUCH ME, HEAL ME – TOMMY staat voor een hoogwaardige kwaliteit van leven. Voor een omgeving waarin mensen bewuster en gezonder leven. Elkaar ontmoeten. Genieten. En van betekenis zijn. Met een uniek pakket van woningen, voorzieningen, diensten en een aantrekkelijke openbare ruimte voegt tommy in de Oosterparkwijk een wel heel bijzonder stukje binnenstad toe. Toegankelijk voor iedereen. Met als bijzondere centrale plekken de recreatiehaven en de kas in de groene stadstuin – voor werken, horeca, cursussen en allerhande (spontane) initiatieven.

TOMMY’S kernwaarden: gezondheid, gastvrijheid en innovatie. Mensen gezond houden en maken. Bewoners en bezoekers het gevoel geven dat ze er mogen zijn. En gebruik maken van de nieuwste toepassingen en inzichten op technisch en sociaal vlak.

TOMMY creëert een leefmilieu dat alle zintuigen prikkelt. In een diffuus en verrassend landschap met zo min mogelijk grenzen kun je heerlijk dwalen en word je verleid en uitgedaagd om te bewegen. tommy laat de bestaande structuren van de wijk intact en voegt nieuwe kwaliteit toe op een locatie die momenteel niet als onderdeel van de Oosterparkwijk wordt beschouwd.

Het organisatiemodel van tommy staat als een huis. Sterke lokale en (inter)nationale partners hebben zich aan tommy verbonden. Samen met hen, Oosterparkers en Groningers maken we van TOMMY een nieuwe, verbindende en toonaangevende hotspot voor wijk en stad!

TOMMY is… wonen, anderhalvelijnszorg, (zorg)hotel, stadslandbouw in containers en kassen, ruimte voor initiatieven, eet- en drinkgelegenheden, creatieve werkplekken en ateliers, wellness, fitness, recreatiehaven, veel groen, aantrekkelijke routes, smart-parking, bewegingsapp, Oosterparkkart, beheer en hospitalitymanagement.

De plannen voor TOMMY hebben een stedelijke allure op het schaalniveau van de wijk. Deze opzet is een bewuste keuze om meer impact te genereren en kwaliteit in de wijk te brengen voor een brede doelgroep. Voor jong en oud. Voor alle leefstijlen. TOMMY, daar wil je deel van uitmaken!

AXO-routes
AXO-materialen
Tommy-paneel-1
Tommy-paneel-2